We gaan weer wat doen!

Beste leden,

Dit keer goed nieuws, we gaan weer starten met de jeugd jiu-jitsu lessen! De aankomende week alleen de woensdag en vanaf maandag 11 mei willen we gaan proberen alle jeugd jiu-jitsu lessen weer te gaan draaien, hier komt nog wel een extra mail over.
De leden die ouder zijn dan 18 jaar moeten we helaas nog even teleurstellen, we hopen dat er bij de volgende persconferentie voor hun ook goed nieuws is.

Hoe en wat gaan we doen?

Kinderen mogen weer sporten maar wel in de buitenlucht, dat gaan wij dus ook doen. We leggen buiten op het parkeerterrein een mat neer en daar gaan wij lekker met jiu jitsu aan de slag.
De kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen dus redelijk normaal jiu-jitsu gaan beoefenen. De groep van 13 t/m 18 jaar moet onderling nog steeds wel de 1,5 meter in acht nemen en met deze groep zullen we ons dus beperken tot trap en stoot technieken en fysieke oefeningen.

Uiteraard volgen wij de regels van het RIVM, hier even een paar belangrijke punten:

  • Zoals eerder genoemd, de kinderen van 13 t/m 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand houden. Maar voor alle kinderen geldt wel dat ze 1,5 meter afstand tot de leraar moeten houden.
  • De bedoeling is dat we in het geheel niet in de dojo komen, dit betekent dus dat de kinderen al in jiu-jitsu pak naar de school komen en dat ze thuis nog even naar het toilet geweest zijn. Zo hoeven de kleedkamers en het sanitair niet gebruikt te worden.
  • Bij voorkeur hebben we dat de kinderen of zelfstandig komen, of afgezet worden en dat de ouders terug naar huis gaan. Het parkeerterrein is groot dus als je toch graag wilt blijven kijken zorg dan ten alle tijden voor de 1,5 meter afstand tot de kinderen en de andere ouders.
  • Was nog even je handen voordat je naar de les komt!
  • En ten slotte, de leeftijdsgroepen die wij normaal hanteren komen niet overeen met de corona regels, daarom passen wij ons even aan. Het eerste uur, van 18:30 tot 19:15 wordt voor de kinderen van 6 t/m 12 jaar. Uiteraard zullen wij tijdens de les ervoor zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk met leeftijdsgenoten trainen. De kinderen van 13 t/m 18 jaar zijn dan welkom van 19:15 tot 20:00.

Verder zouden we graag de uitgeleende stoot kussens en elastieken terug krijgen, deze kunnen we nu weer mooi gebruiken in de lessen.
En het buitensporten is natuurlijk wel weersafhankelijk, houd daarom voor elke les even de mail in de gaten, bij regen zullen we de lessen niet door laten gaan en dit per mail laten weten. Het kan buiten ook wat kouder zijn, als dit het geval is dan mogen de jongens nu ook een t-shirt aan onder hun pak.

Wij kijken er erg naar uit om weer aan de slag te gaan!