Groene Hart Toernooi 2009

Op zaterdag 10 oktober werd er door Budocentrum Helmig weer het Groene Hart toernooi Jiu Jitsu gehouden.
Dit toernooi is vroeger al vaker georganiseerd maar door omstandigheden werd dit in 2003 voor het laatst gehouden. Begin dit jaar besloot Budocentrum Helmig, met behulp van een nieuw team, het Groene Hart toernooi weer nieuw leven in te blazen en met succes. Om zo’n toernooi te organiseren is veel geld nodig. Dit was dan ook het eerste wat geregeld moest worden en gelukkig ging dat erg soepel door een aantal gulle sponsors.
Ruim 20 Boskoopse ondernemers waren enthousiast om te helpen. Zonder hun steun was het niet mogelijk geweest om dit sportieve evenement te organiseren.

In het Jiu Jitsu zijn verschillende wedstrijddisciplines, waaronder de fighting discipline waarin dit toernooi werd gehouden. De deelnemers strijden hierbij tegen elkaar in een staand gedeelte waar er punten gescoord kunnen worden met trappen en stoten. Daarnaast een Judo gedeelte waarin punten gescoord kunnen worden met worpen, klemmen, verwurgingen en houdgrepen.

Ondanks de jonge leeftijden van sommige deelnemers hebben we echt een aantal spectaculaire wedstrijden gezien.
Ook de jongens van Budocentrum Helmig waren goed in vorm, zo behaalde Roy Stolwijk de derde plaats, Wouter Noest , Tommy Goudriaan en Niels van Rietschoten de tweede en Ace van der Vlugt en Mark van Leeuwen behaalden zelfs de 1e plaats op het podium.

De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd Groene Hart toernooi en is alweer bezig met de plannen voor volgend jaar.