Even voorstellen: Danique Dekker

Dag allemaal! Zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen heeft Wim de moeilijke beslissing moeten nemen om zijn taken voor onze sportschool naast zich neer te leggen, waaronder dus het lesgeven aan de jeugd op vrijdagavond. Omdat we als school toch voldoende lessen per week aan jullie willen blijven aanbieden, hebben we in overleg met de leraren besloten dat ik vanaf de start van het nieuwe seizoen Wim’s les over zal gaan nemen. Omdat ik het mij goed kan voorstellen dat niet iedereen binnen de sportschool mij kent, zal ik kort iets over mijzelf vertellen.

Mijn naam is Danique Dekker en ik ben deze zomer alweer 24 jaar geworden. Ondanks mijn brede interesses zijn er 4 dingen die er voor mij echt uitspringen, namelijk: geschiedenis, lesgeven, motor rijden en natuurlijk Jiu-Jitsu. Na 5,5 jaar geschiedenis te hebben gestudeerd in Leiden, heb ik afgelopen februari uiteindelijk mijn master-diploma behaald. Vervolgens ben ik begonnen aan een éénjarige master-opleiding tot eerstegraads geschiedenisdocent aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik op het moment dus nog steeds mee bezig ben. Als eerstegraads docent mag ik straks geschiedenis en maatschappijleer gaan geven aan de onderbouw- en bovenbouw van de middelbare school. Om het vak goed onder de knie te krijgen loop ik stage op een school in Hilversum, waarbij ik ongeveer 2-3 dagen per week voor de klas sta.

Inmiddels maak ik ook alweer ruim 12 jaar deel uit van onze sportschool. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als 11 jarig ventje voor het eerst op de mat stond, omringd door kinderen die al een mooi wit pak aanhadden. Ik besefte mij al snel dat ik ook zo’n mooi pak wilde en Jiu-Jitsu wilde gaan beoefenen. Na ongeveer 2 jaar trainen werd mij de vraag gesteld of ik het wellicht zag zitten om te gaan assisteren; op deze vraag zei ik al snel ja en dit heb ik tot op heden dan ook gedaan (eerst op de vrijdagavond bij Wim, de afgelopen 8 jaar bij Wimar op de woensdagavond). In die jaren kreeg ik al snel door dat ik het onwijs leuk vond om voor een groep te staan, mijn kennis over te dragen en te werken met kinderen. Doordat ik regelmatig voor de leraren inviel, heb ik de afgelopen 6/7 jaar ook de nodige ervaring opgedaan in het zelfstandig lesgeven; zowel voor de jeugd als voor de senioren.

Ik hoop dat jullie dankzij dit korte verhaaltje iets meer over mij te weten zijn gekomen. Ik kijk er erg naar uit om mijn eigen lessen te gaan geven en hoop jullie dan ook te gaan zien op de maandagavond!