Band en slipexamens 29 juni 2024

Kyu graad examens

Op zaterdag 29 juni organiseren wij weer de halfjaarlijkse band- en slipexamens. Dit is het moment waarop jij kan laten zien wat je allemaal weer geleerd hebt en hoe je je vaardigheden hebt geslepen. We starten rond 09.00 en verdelen de deelnemers altijd over 2 of 3 blokken zodat je niet de hele tijd aanwezig hoeft te zijn. De jongste zijn als eerste aan de beurt en de senioren als laatste. Iedereen krijgt vooraf via de mail te horen in welk blok zij examen doen en hoe laat ze dus aanwezig moeten zijn. We zullen met het laatste blok zo rond het middaguur klaar zijn.

Inschrijven

Je moet jezelf wel inschrijven voor de examens. Dit kan door het inschrijfformulier op deze pagina in te vullen. 
Vanwege de planning die we moeten maken kun je je inschrijven tot en met zondag 23  juni!!! Hierna is er helaas geen marge meer om te schuiven in het rooster.

De exameneisen

Op de website staan de exameneisen. Je kunt ze online bekijken of je kunt de PowerPoint downloaden. Dat is een prachtig hulpmiddel in jouw voorbereiding.Ook hebben we binnen de school ook wat regels opgesteld over het behalen van de kyu-graden. Lees ze op deze pagina nog even door zodat je weet waar je aan toe bent. 

Belangrijk om te weten

Nu vinden wij het belangrijk om nog wat extra duidelijkheid te geven over onderstaande onderwerpen. Allereerst hanteren wij dat de leerlingen van 6 t/m 11 jaar per slip omhoog gaan, de groep van 12 t/m 15 per halve band en 16 jaar en ouder kan per band examen doen. Het is dus een uitzondering mocht er een leerling een slip overslaan.

Als laatste is het belangrijk om te benoemen dat wij voor de examens kritisch kijken of de leerling examen kan doen. Sommige leerlingen hebben inmiddels een groene band of hoger, wat betekent dat er serieus examen gedaan moet worden. Waar wij bij de kleinste leerlingen bewust kiezen voor kleine stapjes door middel van slippen, wordt het vanaf de groene band wel een hele serieuze zaak. Bespreek daarom met je ouders en / of leraar of het verstandig is om examen te doen. Soms kan het een betere keuze zijn om een half jaartje te wachten en dan een spetterend examen neer te zetten en te voorkomen dat je het niet haalt.

Kosten
6  t/m 11 jaar         € 2,50
Vanaf 12 jaar          € 5,00


Betaling gebeurt op de dag van het examen, dit kan contant of via het scannen van een qr-code.

We hopen jullie natuurlijk allemaal 29 juni te zien!