Groene Hart toernooi 2016

Boskoop 12 november 2016

Op 12 november was het na een sabatical weer zover, het Groene Hart Jiu-jitsu toernooi, Fighting & Duo system was een feit. Het toernooi werd dit jaar voor de 10e keer georganiseerd door budocentrum het groene hart uit Boskoop & Waddinxveen.

De verschillende disciplines (Fighting & Duo system ) waren onderverdeeld in een ochtend en een middag programma. In de ochtend werd de Fighting-system discipline gehouden. Bij het Fighting system deden er 130 deelnemers mee en bij het duo system 39 koppels.

Jiu-Jitsu (Zachte Kunst) is een Japanse zelfverdedigingskunst. Judo en karate zijn hiervan afgeleid en de sportvorm van het Jiu-Jitsu, het Fighting system is een combinatie van zowel het Judo als het Karate. Een Fighting wedstrijd bestaat uit drie fases, fase1: het trappen en stoten, fase 2: het vastpakken en naar de grond brengen (staand judo) en tenslotte fase 3: het grondgevecht (hier kunnen punten worden gescoord met wurgingen / klemmen en het onder controle brengen van je tegenstander. Een wedstrijd duurt, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers, twee of drie minuten maar kan ook vroeger afgelopen zijn als er in alle drie de fasen een ippon (vol punt) wordt gescoord. Fighting is erg leuk om naar te kijken. Het ziet er een stuk dynamischer uit dan judo en kan er erg spectaculair uitzien.

Op het middag programma stond het duo-system op het programma. In het duo system strijden twee koppels tegen elkaar. In dit systeem wordt je aangevallen door je eigen partner met vast gestelde aanvallen. De verdedigingen zijn vrij in te vullen. Iedere uitvoering wordt door een jury beoordeeld, er wordt hier beoordeeld op o.a. Techniek, Realisme, uitvoering. De aanvallen bestaan uit 4 series:

·         Serie 1: pakkingen oftewel vastpakken

·         Serie 2: omstrengelingen oftewel omvatten

·         Serie 3: stoten, slagen en trappen

·         Serie 4: gewapend met mes of stok

 

Na de opening met alle ochtend deelnemers hebben we van vele mooie partijen genoten.

 

Ook de jongens van Budocentrum het groene hart waren goed in vorm, zo behaalde Guus Tamerus de derde plaats en Brian Koot behaalde de 2e plaats.

Uit onze regio was er ook succes voor Den Edel Gouda (16 medailles) en Budoschool Yotosama (11 medailles) uit Zoetermeer.

 

We willen graag iedereen bedanken voor hun hulp, bijdragen of sportieve inzet om dit mooie toernooi mogelijk te maken.

Dit jaar was het mogelijk het toernooi te organiseren dankzij onze sponsor, transportbedrijf Dachser uit waddinxveen.

Graag zien we jullie allemaal weer volgend jaar op het volgende Groene Hart Toernooi.

Voor meer informatie of om een keer mee te trainen kun je kijken op www.budocentrumhetgroenehart.nl