Groene Hart toernooi 2018

Op zaterdag 13 oktober organiseerden wij wederom het Groene Hart Toernooi Jiu Jitsu Fighting & Duo system in de Plataan in Boskoop. Jiu jitsu kun je op vele manieren beoefenen en zo ook  in een wedstrijdvorm, hierbij zijn regels opgesteld wat wel en niet toelaatbaar is.

Op het toernooi kwam zowel het duo system als het fighting system aan bod. Bij het duo system demonstreert een tweetal Jiu Jitsuka’s verschillende, ingestudeerde technieken. Een deskundige jury beoordeelt de uitvoering van de technieken en geeft hiervoor punten. Een ander tweetal Jiu Jitsuka’s laat eveneens hun technieken zien en wordt beoordeeld. Het duo met de meeste punten wint de wedstrijd.
Bij het fighting systeem nemen twee Jiu Jitsuka’s het tegen elkaar op, hierbij kunnen punten worden gescoord door correct geplaatste trappen en stoten, worpen, houdgrepen en klemmen. In de wedstrijd komen alle verschillende technieken aan bod. De winnaar is de Jiu Jitsuka met de meeste punten.

Ondanks het warme weer, had het toernooi ongeveer 200 deelnemers. De deelnemers varieerde van 8-jarige meisjes tot mannen boven de 94 kilogram. In de zaal heerste onder het publiek een gezellig sfeer, intussen werd op de mat keihard gestreden voor de overwinning. Met behulp van mooie technieken of keihard bikkelen werden overwinningen in de wacht gesleept. Zelf hadden wij ook nog 2 deelnemers en wel Jan en Anneke van Klaveren. Jan wist de gouden plak te bemachtigen, helaas viel Anneke net buiten de prijzen, allebei geweldig gedaan!

Wij kijken alweer uit naar de volgende editie!