De clubkampioenschappen waren erg gezellig

Clubkampioenschappen Budocentrum Het Groene Hart.

Op zaterdag 13 februari had het Budocentrum Het Groene Hart een primeur. Voor het eerst werden de clubkampioenschappen Fighting system gehouden op de nieuwe locatie aan de Staringlaan 17E in Waddinxveen. De dojo (de zaal waarin Japanse vechtsporten wordt beoefend) is op de eerste verdieping. De zaal ademt de sfeer van een Japanse dojo uit met prachtig Japans schilderwerk aan de muur en een originele katana (Japans zwaard) op een sokkel. Budocentrum Het Groene Hart is een gezellige vereniging waarbij met passie het Jiu-Jitsu wordt beoefend.

 

Jiu-Jitsu (Zachte Kunst) is een Japanse zelfverdedigingskunst. Judo en karate zijn hiervan afgeleid en de sportvorm van het Jiu-Jitsu, het Fighting system is een combinatie van zowel het Judo als het Karate. Een Fighting wedstrijd bestaat uit drie fases, fase1: het trappen en stoten, fase 2: het vastpakken en naar de grond brengen (staand judo) en tenslotte fase 3: het grondgevecht (het onder controle brengen van je tegenstander. Een wedstrijd duurt, afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers, twee of drie minuten maar kan ook vroeger afgelopen zijn als er in alle drie de fasen een ippon (vol punt) wordt gescoord. Fighting is erg leuk om naar te kijken. Het ziet er een stuk dynamischer uit dan judo en kan er erg spectaculair uitzien.

 

Het is een leuke sport voor kinderen om energie kwijt te raken of juist om extra vertrouwen te krijgen. Het is zeer veelzijdig, je krijgt er een goede motoriek van, een goede conditie en is goed om soepel te worden. Je leert respect te krijgen voor je tegenstander maar Jiu-Jitsu is vooral heel erg leuk. Lekker met elkaar stoeien zonder dat het uitloopt op ruzie.

 

De clubkampioenschappen begonnen om 10 uur en de deelnemers waren in 5 poules onder verdeeld. De wedstrijden werden over 2 matten gedraaid. We hebben hele mooie wedstrijden gezien. Je kon duidelijk zien wie er al vaker wedstrijden hadden gedaan en hier veel van hadden geleerd.

Vooral bij de oudere deelnemers hebben we hele mooie technieken en worpen gezien.

 

Poule 1:

Poule 2:

Poule 3:

Jelmer Molenaar

Jonnen Schutte

Kewin Malotki

Tico Spee

Jan van Klaveren

Jady van der Velden

Eduard Vulakovic

Joris van der sloot

Timo Stam

 

 

Poule 4:

Poule 5:

 

Thom van Vark

Guus Tamerus

 

Marco Bak

Peter Bak

 

William den Hertog

Yamin de Vlaming

 

Is je interesse gewekt en lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan voor de lestijden en informatie op www.budocentrumhetgroenehart.nl

 

BijlageGrootte
Image icon westrijd.jpg80.32 KB
Image icon groep.jpg45.88 KB