Nederlands kampioen Jiu Jitsu Budocentrum het groene hart

Op zaterdag 23 april werd het Nederlands kampioenschap Jiu Jitsu gehouden in Almere. Budocentrum het groene hart liet zich van zijn beste kant zien door met twee Jiu Jitsuka’s in de categorie fighting deel te nemen. Het fighting system is een wedstrijdvorm waarin deelnemers in 3 verschillende fases punten proberen te scoren om vervolgens een partij te kunnen winnen. Dit jaar verliep dit erg goed doordat Guus Tamerus eerste werd in zijn categorie.

De vereniging uit Boskoop en Waddinxveen werd vertegenwoordigd door Guus  Tamerus en Marco Bak. Beide draaien al even mee in de budosport en namen dit jaar voor de tweede keer mee aan dit toernooi. Dit jaar komen beide mannen uit bij de aspiranten (dit is de leeftijdscategorie tot 18 jaar) Dit zijn over het algemeen jongens van 15 t/m 17 jaar oud terwijl beide nog net geen vijftien zijn.

 

Marco startte zijn partij en moest nog een beetje opstarten. Deze partij verloor hij helaas. Helaas verloor Marco ook de tweede partij, met een punt in alle drie de fases tegen. Helaas maar een mooie ervaring om op zo’n toernooi mee te mogen doen.

Daarna was de beurt aan Guus. Hij begon zijn eerste partij goed en won van een erg goede tegenstander. Zijn laatste partij was in aantocht welke hij nog moest winnen voor de felbegeerde medaille. Hij begon goed en stond snel voor, maar uiteindelijk werd dit in zijn nadeel met 11-9, met nog maar 11 seconden te gaan. Guus vocht zich terug, maakte een worp en een houdgreep en wist zo in de laatste secondes nog de partij naar zijn hand te zetten en Nederlands Kampioen te worden.

Een erg mooie resultaat voor de Jiu Jitsu school uit Boskoop en Waddinxveen! Voor meer informatie kijk op www.budocentrumhetgroenehart.nl

BijlageGrootte
Image icon guus3a.JPG141.52 KB
Image icon guus3.jpg39.5 KB